Airco zonder buitenunit

Bent u op zoek naar een airco systeem, maar heeft u geen behoefte of mogelijkheid om een airco te installeren waarbij een buitenunit moet worden geplaatst? 040 Airco heeft voor u dan de oplossing in huis, namelijk een airco zonder buitenunit!

Airco’s zonder buitenunit worden ook wel monoblock airco’s genoemd, een goed alternatief wanneer u niet de ruimte hebt voor een plaatsing van een buitenunit. Alle onderdelen zitten namelijk in één binnenunit. Onze professionele airco installateurs kunnen een airco zonder buitenunit installeren in uw woning, kantoor, restaurant of bijvoorbeeld een café!

Klinkt dit als de ideale oplossing voor uw situatie? Neem dan contact met ons of vraag een vrijblijvende offerte aan!

Monoblock airco zonder buitenunit

040 Airco heeft een breed scala aan mogelijkheden als het gaat om airco installatie. U kunt denken aan single split airco’s en de multi split airco’s. Bij deze aircosystemen heeft u wel altijd te maken met een buitenunit. Omdat 040 Airco op de behoefte van haar klanten inspeelt is het bij ons mogelijk om een monoblock airco, ofwel een airco zonder buitenunit, aan te schaffen!

Een monoblock airco is daarom ook anders dan de bovengenoemde systemen. Bij een monoblock airco zitten alle onderdelen in de binnenuit. Het is dus een airconditioning zonder buitenstuk. De airco hangt niet buitenshuis en het aanzicht van uw woning blijft hetzelfde.

Hoe het werkt een airco zonder buitenunit?

Bij een airco zonder buitenunit is er één enkele unit met aan- en afvoerkanaal. De airco koelt de lucht in een ruimte door alle warme lucht aan te zuigen met de ventilator. Vervolgens wordt die warme lucht naar een warmtewisselaar geleid. Door de warmtewisselaar stroomt een koelmiddel. Dit koelmiddel absorbeert de warmte uit de lucht. Op het allerlaatst blaast de monoblock airco alle koele lucht terug de ruimte in.

Bij een airco zonder buitenunit zijn er twee mogelijkheden:

 • Een watergekoelde condensingunit, met wateraansluiting en afvoer.
 • Een luchtgekoelde condensingunit met lucht aan- en afvoerkanaal

Op deze unit sluiten we vervolgens de rest van de binnenunits aan en is uw monoblock airco gereed voor gebruik.

Verschillende modellen monoblock airco’s zonder buitenunit

Wanneer u een monoblock airco aanschaft bij 040 Airco, krijgt u niet alleen erkende airco installateurs om uw airco te installeren, maar u krijgt ook de mogelijkheid om een keuze te maken tussen verschillende airco modellen.

De meest gekozen soort airco is de wandairco. De airco is slank en valt niet op. Een airco wandmodel zonder buitenunit wordt aan de muur opgehangen. Een airco wandmodel heeft een aantal voordelen, namelijk:

 • Gunstig geprijsd
 • Uitstekende luchtverspreiding
 • Wandairco’s staan nooit in de weg.

Daarnaast kunt u er voor kiezen een plafond airco te nemen, dit model wordt het vaakst gebruikt in een winkel of gebouw? De airco installateurs van 040 Airco installeren de plafondairco voor u in het midden van het plafond en koelt de ruimte 360 graden.

De voordelen en nadelen van een monoblock airco zonder buitenunit

Bij de aanschaf van een airco zonder buitenunit zitten een aantal voor- en nadelen. 040 Airco heeft deze voor u op een rijtje gezet zodat u een weloverwogen beslissing kan maken over het airco systeem dat bij u past.

Voordelen van een monoblock airco zonder buitenunit

 • U hoeft niet na te denken over een plek voor de buitenunit;
 • Het apparaat neemt zeer weinig plek in;
 • De prijs voor de installatie van een vaste airco zonder buitenunit is zeer aantrekkelijk;
 • Minder lawaai buiten op het terras, want van een buitenunit is geen sprake;
 • De stroomrekening valt in vergelijking met een mobiele airco lager uit. Dit komt door de zeer hoge efficiëntie van het systeem.

Het nadeel van een monoblock airco zonder buitenunit

Een airco zonder buitenunit kent een heleboel voordelen, er zit wel een nadeel aan dit type aircosysteem, namelijk het lawaai dat een airco zonder buitenunit maakt.

Normaal gesproken is het de buitenunit van een aircosysteem dat het meeste geluid maakt, omdat bij een monoblock airco alles in één apparaat wordt verwerkt, komt het geluid van deze unit af. Hierdoor is het mogelijk dat het geluid storend is tijdens het slapen, telefoneren of tijdens het kijken naar een televisieprogramma.

Laat uw monoblock airco zonder buitenunit plaatsen door 040 Airco!

Een airco installatie moet op de juiste manier gebeuren. De erkende airco installateurs van 040 Airco staan garant voor een perfecte uitvoering van de installatie van uw airco zonder buitenunit.

Zowel het aanleggen van elektriciteit tot het installeren van de airconditioning. 040 Airco voert alles in eigen beheer uit, u heeft dus maar met één partij te maken wat leidt tot het beste resultaat en een tevreden klant. Benieuwd naar wat klanten van ons vonden? Bekijk dan hier onze reviews!

U kunt bij 040 Airco niet alleen terecht voor de installatie van uw airco zonder buitenunit, maar ook voor airco onderhoud! Als airco specialist in Eindhoven en omstreken raden wij u aan uw airco minimaal één maal per jaar een onderhoudsbeurt te geven, daarnaast biedt 040 Airco ook onderhoud op afroep aan waardoor u ook voor een snelle airco reparatie bij een van onze airco monteurs terecht kan!

Neem contact met ons op voor uw eigen monoblock airco zonder buitenunit!

Bent u toe aan verkoeling of warmte in uw woning, kantoor, gebouw of winkel? Geen behoefte of ruimte voor een buitenunit? Vraag via het onderstaande formulier een vrijblijvende offerte aan, stuur een mail naar info@040airco.nl of bel naar 040-2051882. De airco specialisten van 040 Airco staan tot uw dienst!

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Uitgelichte reviews

  Fam. De Bruijn

  Wat wij er prettig vonden, is dat iemand van 040 Airco eerst is komen kijken en ons van advies heeft voorzien. We hadden een airco op het oog maar het advies pakte toch anders uit. Een aanrader als je zelf echt geen verstand hebt van airco’s… laat 040 maar even langskomen!

  Samyah

  Net voor mijn uitgerekende datum nog een airco kunnen laten hangen, dit maakte de laatste weken van mijn zwangerschap wel wat beter! Een rustige jongen heeft alles gemonteerd en ons goede uitleg gegeven. Nu nog steeds erg blij, in de zomer koelen en in de winter verwarmen.

  Erik

  Goede prijs/kwaliteit verhouding. Snelle communicatie en plaatsing door een echte vakman die er verstand van heeft.

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×