Single split airco

Is het te warm of te koud bij u thuis of in uw eigen zaak? Laat dan een single split airco installeren door 040 Airco.

Een single split airco maakt haast geen geluid, is energiezuinig, valt niet op, en de temperatuur regelt u eenvoudig op afstand. Doordat onze split airco’s kunnen koelen én verwarmen, heeft u het hele jaar profijt van deze klimaatregelaar.

Lees hieronder meer of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Wat is een single split airco en hoe werkt het?

Een split unit airco bestaat uit één binnenunit, koelmiddel en één buitenunit.

Met de split airconditioning koelt of verwarmt u één specifieke ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een zolder, slaapkamer of kantoorruimte.

De binnenunit zorgt voor de luchtcirculatie en filtert de lucht van vervelende stofdeeltjes. De buitenunit zorgt voor de aanvoer van frisse lucht.

Overige airco-systemen die wellicht interessant zijn

Wilt u meerdere ruimtes tegelijk koelen of juist verwarmen? Dan zijn multi split airco’s voor u een betere optie. Dit systeem bestaat uit één binnenunit en 2 tot maximaal 5 binnendelen.

Heeft u geen ruimte voor een buitenunit? Dan hebben we goed nieuws: wij bieden ook een A-merk airco zonder buitenunit aan! 040 Airco is immers de aircospecialist in Eindhoven en omstreken.

Split unit airco inclusief montage en onderhoud

Over de installatie van de airco hoeft u zich geen moment zorgen te maken. Onze vakkundige airco monteurs installeren de vaste airco bij u op locatie. Denk aan het instellen van de airco en het aanleggen van de elektriciteit.

Ook het airco onderhoud nemen wij u indien gewenst uit handen. Wij raden aan uw airco minimaal één keer per jaar een grootte onderhoudsbeurt te geven. Hierbij bieden wij u de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. De airco monteur stuurt u dan een bericht wanneer uw airco toe is aan een airco onderhoudsbeurt. Zo vergeet u nooit dat uw airco onderhoud nodig heeft en voorkomt u onnodige reparaties.

Onverwachts problemen met de airco? Dan komt onze airco monteur komt op korte termijn naar u toe om het defect te verhelpen. Een service die u alleen vindt bij professionals in airco’s.

Soorten single split airco’s

Wij bieden verschillende single unit aircomodellen aan. Elk model brengt weer andere voordelen met zich mee.

Denk bijvoorbeeld aan een wandmodel, waarmee u in korte tijd een ruimte koelt én bovendien eenvoudig de gewenste temperatuur weet te behouden. Een plafondmodel blaast lucht langs het plafond en is daardoor weer uiterst geschikt voor lange ruimtes. Of wat denkt u van een vloermodel om laag bij de grond te plaatsen? Dit model is vrijwel geluidloos en brengt naast koelte ook warmte. Een casettemodel airco is fluisterstil en ideaal voor de luchtverdeling in de ruimte. Dit model ververst de lucht door aanzuiging van frisse buitenlucht. Ook een kanaalmodel airco vindt u terug in ons assortiment. Deze wordt door onze airco monteurs geplaatst boven het plafond of in een kloof. Ideaal voor grotere ruimtes als kantoren, winkels, showrooms of bijvoorbeeld scholen. Dit model airco zorgt voor een consistente koeling en verwarming ongeacht waar de airconditioning is geplaatst.

Benieuwd naar welke model bij u past en verzekerd zijn van een optimale airco installatie? Vul gerust het contactformulier onderaan deze pagina in.

Hoeveel koelvermogen voor een airco heeft u nodig?

Om het benodigde koelvermogen van uw airco te bepalen, kijkt u naar de oppervlakte en de isolatie van de ruimte. Het koelvermogen drukken wij uit in kW.

kW Slecht geïsoleerd Matig geïsoleerd Goed geïsoleerd
2,0 <40 m3 <50 m3 <65 m3
2,5 <50 m3 <62,5 m3 <80 m3
3,0 <60 m3 <75 m3 <100 m3
3,5 <70 m3 <87,5 m3 <115 m3
4,0 <80 m3 <100 m3 <130 m3
4,5 <90 m3 <112,5 m3 <150 m3
5,0 <100 m3 <125 m3 <165 m3


Tip: neem contact met ons op voor een adviesgesprek waarin we u helpen met het bepalen van een passend koelvermogen.

Single split unit airco kopen?

Afscheid nemen van die kou of hitte in de slaapkamer, op zolder of bijvoorbeeld op kantoor? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan via het onderstaande formulier, stuur een mail naar info@040airco.nl of bel direct naar 040-2051882.

Onze airco specialisten staan klaar om uw vragen te beantwoorden!

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Veelgestelde vragen

  Een split unit airco is een airco die koelt met behulp van koelvloeistof in een buitenunit. Desgewenst kunnen de meeste split airco’s ook verwarmen, wat het tot een multifunctionele oplossing maakt voor ieder huishouden. Ze zijn tevens geschikt voor gebruik op kantoor, hoewel ze het beste functioneren in kleinere ruimtes. Lees onze blog ‘wat is een split airco‘ voor meer informatie

  Uitgelichte reviews

  Erik

  Goede prijs/kwaliteit verhouding. Snelle communicatie en plaatsing door een echte vakman die er verstand van heeft.

  Stijn van Bavel

  Een airco aangeschaft en laten installeren door 040 Airco. Helaas was er een probleem met de airco, die 040 niet kon oplossen. De service die ze hebben verleend is heel goed, ze konden vrij snel een nieuwe airco hangen die het nu zonder problemen doet!

  Harrie op den Buijsch

  Mijn vrouw kampt met gezondheidsproblemen waarbij een koelsysteem de aanrader was om klachten te verlichten. Ons van deskundig advies laten voorzien en – helaas kon de eerste afspraak niet door gaan – nu ontzettend content met ons nieuwe koelsysteem. Bedankt!

  Gerelateerde projecten

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×