Airco installeren

Wanneer het ontzettend heet is in huis of op kantoor voelt dit onprettig aan. Geen zorgen, want de airco specialisten van 040 Airco staan voor u klaar! Na een airco installatie van 040 Airco heeft u verkoeling op warme dagen, schone lucht en wordt het wonen of werken aangenamer.

In de winter is de airco ook een graag geziene gast, want de airco installatie zorgt dan juist voor de nodige warmte. Wilt u een airco laten installeren? De medewerkers van 040 Airco staan tot uw dienst! Neem contact met ons op door te bellen naar 040 2051882 of mail naar info@040airco.nl.

Airco installatie: geen overbodige luxe!

Bij een airco installatie zijn er genoeg dingen om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het op de juiste manier aanleggen van elektriciteit en het instellen van de airco. Mobiele airco’s bieden ook geen uitkomst, want vind maar eens de perfecte plek waar de airco zijn koele lucht aanblaast.

Om ervoor te zorgen dat u een airco installeert die bij u wensen en behoefte past, schakelt u een professioneel airco installatiebedrijf in. Bij 040 Airco bent u dan op de juiste plek. Onze professionals plaatsen en monteren de airco voor u.

Of het nu om een airco installatie voor bedrijven gaat, een airco installatie in een bestaande woning of een airco in de slaapkamer, met een eigen team van vaste airco installateurs staat 040 Airco garant voor de perfecte uitvoering van uw airco installatie. Wij voeren alles in eigen beheer uit. Denk aan het aanleggen van elektriciteit tot het installeren van de airco. Onze overtuiging is dat dit totale pakket leidt tot het beste resultaat voor u als klant!

Wat kost een airco installeren nou precies?

Heeft u interesse in het kopen van een airco inclusief montage? De exacte kosten van een airco installatie zijn van een aantal factoren afhankelijk:

 • Het type airco;
 • de oppervlakte van de ruimte;
 • en het vermogen.

De gemiddelde prijs van een airco installatie loopt al snel tegen een investering aan tussen de €1.800,- en €4.500,-. Wanneer u op zoek bent naar een airco die niet zoveel lawaai maakt zit u in het duurde segment van airco installaties, heeft u hier minder moeite mee dan kunt u kijken naar de wat goedkopere mogelijkheden.

Opties als bediening via Wi-Fi, extra binnen units, een onderhoudscontract en een design airco, zijn beschikbaar voor een meerprijs. Onderstaand zijn de gemiddelde prijzen voor een airco installatie weergegeven, er is een onderscheid gemaakt tussen het type airco en de grootte van de ruimte.

Gemiddelde kosten airco installatie per type airco

Type airco Gemiddelde kosten airco installatie
Single split airco €2250 – €3300
Multi split airco €3300 – €4500
Airco zonder buitenunit €2250 – €3750


Let op: de daadwerkelijke prijzen kunnen afwijken, bovenstaande prijzen zijn gemiddelde prijzen.

Gemiddelde kosten airco installatie per type airco

Oppervlakte ruimte Gemiddelde kosten airco installeren
Tot 75 m² €1800 – €2250
Tot 125 m² €2250 – €3000
Tot 175 m² €2850 – €3300
Tot 250 m² €3350 – €4050


Let op: de daadwerkelijke prijzen kunnen afwijken, bovenstaande prijzen zijn gemiddelde prijzen.

Ruime keuzemogelijkheden voor een airco

Een airco laten installeren, maar u ziet door de bomen het bos niet meer? Hieronder vindt u daarom ons uitgebreide assortiment met aanvullende informatie. Zo weet u precies welke airco past bij uw behoeften.

Single Split Airco’s

U kunt bij 040 Airco kiezen voor een single split airco’s te laten installeren. De single split airco’s bestaan uit een buiten- en binnenunit en zijn zeer geschikt om één ruimte te koelen of te verwarmen. Wanneer u een airco laat installeren door 040 Airco heeft u de mogelijkheid uit de volgende modellen:

 • Airco wandmodel.
 • Een airco aan het plafond.
 • En een Inbouw airco.

Multi Split Airco’s

Behoefte aan een airco die voor koelte of juist warmte zorgt in meerdere ruimtes? Dan kijkt u het beste bij ons assortiment met multi split airco’s. Wij sluiten de airco met meerdere binnen units aan op één buitenunit. De instelmogelijkheden per individuele ruimte blijven hierdoor behouden. U heeft bij 040 Airco de mogelijkheid te kiezen uit een multi split airco van de volgende modellen:

 • Airco wandmodel.
 • Een airco aan het plafond.
 • En een Inbouw airco.

Het is bij een multi split airco mogelijk om 2-, 3-, 4-, of 5 binnenunits op één buitendeel aan te sluiten. Zo regelt u met één afstandsbediening de koelte en warmte in alle ruimtes.

Airco zonder buitenunit

Niet iedereen vindt een buitenunit wenselijk en in sommige gevallen is het simpelweg niet mogelijk. 040 Airco heeft hier een oplossing voor, namelijk een airco’s zonder buitenunit.

Een airco zonder buitenunit kunnen de specialisten van 040 Airco eenvoudig voor u installeren. Een enkele unit met aan- en afvoerkanaal volstaat. Bij een airco zonder buitenunit heeft u de volgende mogelijkheden:

 • Een watergekoelde condensingunit, met wateraansluiting en afvoer.
 • Een luchtgekoelde condensingunit met lucht aan- en afvoerkanaal

Op deze unit sluiten we de overige binnenunits aan en is uw airco installatie gereed voor gebruik.

Airco onderhoud

Om uw airco optimaal te laten functioneren, raden wij aan om het geïnstalleerde airco systeem minimaal één keer per jaar een airco onderhoudsbeurt te geven. Airco onderhoud is erg belangrijk, een goedwerkende airco heeft namelijk een gunstig effect op het stroomverbruik.

U zit bij ons niet vast aan een onderhoudscontract. 040 Airco maakt gebruik van airco onderhoud op afroep. U belt ons en wij schakelen een aircomonteur in die langskomt om de airco te repareren of een onderhoudsbeurt te geven.

040 Airco: laat uw airco installeren door een professioneel airco installatie bedrijf!

Wilt u uw airco laten installeren door een professioneel airco installatie bedrijf, door vakkundige airco installateurs? Neem dan nu contact met ons op door te mailen naar info@040airco.nl, bel naar 0402051882 of vraag een vrijblijvende offerte aan via het onderstaande formulier.

Offerte aanvraag

Deskundig
Betrouwbaar
Snelle service

Uitgelichte reviews

M. de Wit

Wij hebben 2 airco's laten plaatsen door 040Airco, en dit is naar volledige tevredenheid gedaan! Snelle reactie op mijn vragen, datum afgestemd en het is heel netjes gemaakt.

Giovanni

We had some questions about an airco and we knew 040Groep before because they’ve renovated our bathroom. They did a good job on our bathroom and we are also very pleased with our new airconditioning. Excellent service of 040!

Harrie op den Buijsch

Mijn vrouw kampt met gezondheidsproblemen waarbij een koelsysteem de aanrader was om klachten te verlichten. Ons van deskundig advies laten voorzien en – helaas kon de eerste afspraak niet door gaan – nu ontzettend content met ons nieuwe koelsysteem. Bedankt!

Gerelateerde projecten

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×