Wat is een split airco?

Een split unit airco is een airco die koelt met behulp van koelvloeistof in een buitenunit. Desgewenst kunnen de meeste split airco’s ook verwarmen, wat het tot een multifunctionele oplossing maakt voor ieder huishouden. Ze zijn tevens geschikt voor gebruik op kantoor, hoewel ze het beste functioneren in kleinere ruimtes.

Lees verder

Er zijn verschillende soorten split airco’s, namelijk single split airco’s en multi split airco’s. Het verschil tussenbeide is het aantal binnenunits. Bij een multi split airco heb je meerdere binnenunits en kun je dus van verschillende ruimtes de temperatuur reguleren. Ideaal wanneer u niet één maar meerdere kamers wilt kunnen verkoelen en verwarmen! Heeft u de airco slechts nodig voor één kamer, bijvoorbeeld uw eigen slaapkamer? Dan is een single split airco een voordeligere keuze. Deze heeft namelijk één binnenunit.

Hoe werkt een split airco?

Hoe werkt een split airco eigenlijk? We leggen dit graag aan u uit middels onderstaande opsomming van stappen:

 1. Warme lucht wordt uit de ruimte gezogen.
 2. In de binnenunit wordt de warme lucht gekoeld door middel van een warmtewisselaar.
 3. De koele lucht wordt terug de ruimte in geblazen.

Zoals eerder aangegeven kunt u met de meeste split airco’s ook uw ruimte verwarmen. In dat geval werkt het als volgt:

 1. De lucht wordt uit de ruimte gezogen.
 2. In de warmtewisselaar van de binnenunit verdampt de koelvloeistof, waardoor er een soort gas ontstaat. Dit gas komt terecht in een compressor die het omzet in opgewarmde lucht.
 3. De opgewarmde lucht wordt terug de ruimte in geblazen.

U kunt dit proces herkennen van warmtepompen. Die werken op een vergelijkbare manier.

Bekijk ook onze informatie over airco’s zonder buitenunit als het plaatsen van een buitenunit geen optie is.

Wat kunt u met een split unit airco? Verschillende toepassingen

Split unit airco’s zijn geschikt voor het verkoelen en verwarmen van allerlei soorten ruimtes. Denk hierbij aan uw slaapkamer, werkkamer, eetkamer en woonkamer. Ook voor op kantoor, in winkels en restaurants is een split airco uitermate geschikt.

Vooral in ruimtes die een groot gedeelte van de dag in de zon staan, is een airco geen overbodige luxe. U zult versteld staan van de kracht waarmee uw ruimte op comfortabele temperatuur komt!

10 voordelen van split airco’s

 1. U kunt met de meeste types koelen en verwarmen. Deze airco’s zijn daarmee multifunctioneel te gebruiken gedurende het hele jaar.
 2. De lucht wordt niet alleen gekoeld of verwarmd, maar ook gefilterd. U geniet dus van schonere lucht in uw gebouw.
 3. Split unit airco’s zijn van compact formaat en passen daardoor in vrijwel iedere ruimte. Het is bepaald geen doorn in het oog!
 4. Dit type airco’s maakt binnen weinig geluid. Daarmee zijn ze zelfs geschikt voor slaapkamers met lichte slapers. Let wel: de goedkopere modellen in de markt maken aanzienlijk meer geluid dan de A-merken die wij aanbieden.
 5. Een airco in een werkkamer of op kantoor zorgt voor een betere concentratie. Als het te warm of te koud is, bent u daardoor (vaak ongemerkt) minder productief.
 6. Het proces werkt energiezuinig en duurzaam. Fossiele brandstof is verleden tijd als uw elektriciteit via zonnepanelen wordt opgewekt.
 7. Bij een multi split airco-systeem heeft u slechts één buitenunit nodig voor meerdere ruimtes.
 8. Het vochtpercentage is constant tussen de 40 en 60 procent, wat het aanbevolen vochtpercentage is voor binnenshuis.
 9. Bij gebruik van een airco in de slaapkamer geniet u van een betere nachtrust doordat de slaapkamer niet te warm of te koud is.
 10. Een professioneel geplaatst airconditioningsysteem is een waardevermeerdering voor je huis.

Hoe lang gaat een split airco mee?

De gemiddelde levensduur van een split airco is 12 jaar. Daarna moet er vaak het een en ander vervangen worden en loont het soms om een nieuwe unit op te hangen. Twijfelt u of reparatie dan wel onderhoud nog wel de moeite waard is? Wij helpen u daar graag bij. Bel ons gerust via

Wat is een goede split airco?

De beste split airco’s van dit moment zijn de airco’s van Haijer, Daikin en LG.

Wij adviseren u graag bij de aankoop van een split (of andere) airco. Dit doen we door nauwkeurig te luisteren naar uw wensen. Bent u benieuwd welke airco wij u zouden adviseren? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Na overeenstemming over het type airco kunnen wij deze vakkundig voor u installeren.

 

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

Giovanni

We had some questions about an airco and we knew 040Groep before because they’ve renovated our bathroom. They did a good job on our bathroom and we are also very pleased with our new airconditioning. Excellent service of 040!

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

9,2

Onze klanten beoordeelden 040 Airco met een gemiddelde score van: 9,2. Wilt u weten hoe 040 Airco door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

U ontvangt van 040 Airco vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×